Slider

PDS-therapie: een specialisme binnen de praktijk is PDS-therapie, ook wel darmmanagement-programma genoemd. De naam zegt het al, je leert je darm weer onder controle te krijgen in plaats van dat de darm jouw leven beheerst. Een andere benaming voor prikkelbare darm syndroom is spastische darm.
Hoe kun je d.m.v. hypnotherapie je darm beïnvloeden? Het is een gegeven dat gedachtebeelden in de hersenen een reactie in het lichaam teweeg kunnen brengen. Denk maar eens aan het drinken van een koud glas melk, je speekselklieren beginnen al snel te werken. In hypnose werken die gedachtebeelden veel sterker en zo kunnen specifieke beelden gebruikt worden om de werking en gevoeligheid van de darm te beïnvloeden.
Tijdens de intake wordt extra aandacht besteed aan de soort en mate van darmklachten. Ook kan het zijn dat bepaalde klachten die samenhangen met PDS, zoals stress, een aandachtspunt worden in de therapie. 80 % van de cliënten ondervindt grote verbetering binnen 8 tot 14 sessies; vaak zijn zij daarna zelfs helemaal klachtenvrij.

Copyright © 2020 Eeuwige Lente